Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Dampet kamskjell med kramsaus og stekt brokkoli
Personer  4  |  Tilberedningstid  30 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Krevende
 
 
Text Box: Dette trenger du
6 stk kamskjell/10 stk haneskjell
1 stk finhakket sjalottløk
1ss smør
1 dl hvitvin
1 dl vann
salt og pepper
250 g brokkoli i sm?buketter
3 ts salt
1?l vann
?finhakket hvitløksbåt
1 stk finhakket sjalottløk
?ts finhakket rød chili
1 ss smør
1 dl fløte
1 ts gressløk 
 



                                                                                            

 

 

 

Slik gjør du
Kamskjellene åpnes og renses, både rogn/melke og den hvite muskelen brukes i denne retten. Disse legges i kaldt vann i 15 minutter og tørkes p?kjøkkenpapir. Settes kjølig til de skal brukes. Sjalottløk surres myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde, tilsett vann. Kamskjellmuskel og rogn/melke legges i og dekkes med lokk. Trekkes forsiktig p?lav varme i ca 2-3 minutter. Ta opp kamskjell og rogn/melke og hold dem varme. Tilsett fløte i kokekraften og kok inn til passe tykkelse. Smak til med salt, pepper, noen dråper lime og finsnittet gressløk.
Brokkoli

Kok brokkolien i 1 minutt. Avkjøl hurtig i kaldt vann. Hvitløk, sjalottløk og chili surres i smør, tilsett brokkoli og stek to ? tre minutter. Smak til med salt og pepper.
Del kamskjellene i to - tre skiver og anrettes sammen med rogn/melke, saus og brokkoli. Pyntes med gressløk

(kilde: eksportutvalget for fisk)