Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Fiskefondue
Personer  4  |  Tilberedningstid  50 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Middels
Text Box: Slik gjør du
Kraft:
Kraften kan vi koke i god tid før selskapet. 
Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene. 
La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til og sil den, men la gjerne løkringer og fennikel i biter koke i kraften ved servering.
Anretning: 
Skjær fiskefiletene i biter og legg fisk og annen sjømat p?fat slik at alle kan forsyne seg. Hver og en legger sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke der en stund. S?er det opp til hver enkelt ?finne igjen sine biter. 
Varm ogs?potetene i fiskekraften. 
Kraften m?være p?kokepunktet, derfor m?kjelen st?p?en kokeplate midt p?bordet. (kilde: eksportutvalget for fisk)
 
Text Box: Dette trenger du
Kraft: 
4 ss olivenolje
1 løk, hakket
1/2 fennikel, hakket
3 hvitløkfedd, presset
1 l god fiskekraft
2 1/2 dl tørr hvitvin
1 ss tomatpure
1/2 ts tørket timian
litt safran eller gurkemeie
salt og pepper
Fisk og skalldyr:
ca 1,2 kg filet av fast fisk som ørret, steinbit, breiflabb og flyndre
6 kamskjell
6-12 tigerreker
1 kg blåskjell
Tilbehør
ca 1 kg sm?kokte poteter
godt brød
Sauser
pesto kan kjøpes ferdig
Skarp rød saus:
2 dl tomatpur?#13;
2 dl mayones
4-5 ss sitronsaft
5-6 dråper worcestersaus
Japanskinspirert saus:
2 dl rømme 2 ts wasabipulver eller revet pepperrot