Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Gratinert krabbe
Personer  4  |  Tilberedningstid  30 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Middels
Dette trenger du
4 krabber
1 ss smør
1 ss hvetemel
ca 1,5 dl kaffefløte
1/2 rød chillipepper i sm?terninger
4 hakkede ansjosfileter
2 ts ansjoslake 1 ss hakket gressløk
salt og pepper
1 dl revet ost
2-3 ss griljermel
I ovn 250-275 grader i ca 15 min.

 
Slik gjør du
Rens krabbene og ta ut alt krabbekjøttet. Vask og tørk krabbeskjellene.

Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med fløten til en fyldig saus, Tilsett chillipepper, ansjos og ansjoslake og la sausen småkoke i to-tre minutter. Rør inn gressløken og krabbekjøttet og smak til med salt og pepper.

Fordel stuingen i krabbeskallene, dryss ost og brød over og gratiner skallene midt i ovnen til skorpen er gyllen.

Serveres med brød og salat.                                                                                                                     (kilde:eksportutvalget for fisk)