Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Kamskjellgratinert Makrell
Personer  4  |  Tilberedningstid  30 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Krevende

 Dette trenger du

Text Box: Dette trenger du
600 g makrellfilét
salt og pepper
Panering:
200 g kamskjell
50 g frisk dill
400 g loff uten skorpe
4 ss griljermel
50 g margarin 
1 hvitløkbåt
1 sjalottløk
1 ts sterk sennep, dijon
1 ts vanlig sennep
5 egg

Tradisjonelt brukes en rømmesaus til stekt makrell.
Rømmesaus:
1 dl rømme 
litt gressløk 
 


200 g krabbekjøtt

(kilde: eksportutvalget for fisk)Text Box: Slik gjør du
Sett stekeovnen p?200 grader. Ha alle ingrediensene til paneringen i en foodprosessor og kjør den til blandingen er jevn. Dryss litt salt og pepper p?filétene. Fordel paneringen jevnt over filétene p?kjøttsiden. Legge dem i en smurt ildfast form.

Stekes i stekeovn, 10 minutter ved 200 grader. Server med ris og kokte grønnsaker.
Ha rømmen i pannen når fisken er brunet. 
Skru ned varmen og la fisken surre til den er ferdigstekt.
Str?over finhakket gressløk.
Rømme kan ogs?smaksettes med revet pepperrot, 1 ss pr. dl rømme og serveres ved siden av fisken. Denne passer godt til kokt makrell. 

Tips
Når du koker ris:
Surr litt løk og ev. hvitløk i olje til den blir blank. Tilsett vann med fiskebuljongterning, litt finhakket gressløk, hvit pepper og risen. Kok risen til den er ferdig.