Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 54         Faks 71 54 17 37

Krabbesalat med aspargesbønner med safransaus
Personer  4  |  Tilberedningstid  40 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Middels
Dette trenger du
180 g renset hvitt krabbekjøtt
2 ss kaldpresset olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket frisk ingefær
½ finhakket rød chilipepper
revet skall av 1 ½ sitron
salt og hvit pepper
Dressing:
3 ss majones
3 ss rømme
1 knivsodd malt safran
1 syrlig eple i små terninger
salt og hvit pepper
Tilbehør:
100 g aspargesbønner
4 skiver baguette skåret på langs

Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til dressingen og la den få stå og trekke 20 minutter før servering. Kok aspargesbønnene et par minutter i vann tilsatt salt og ha dem så direkte over i iskaldt vann. Ta dem opp av vannet og tørk dem godt. Rist baguetteskivene. Bland forsiktig sammen ingrediensene til salaten. Anrett salaten på baguetteskivene med aspargesbønner og sausen ved siden av.  (kilde: eksportutvalget for fisk)