Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Krabbesuppe med butterdeiglokk
Personer  4  |  Tilberedningstid  40 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Middels
Dette trenger du
3 ss grøtris
1 l fiskekraft
1 ansjosfilet med litt av laken
salt og hvit pepper
1 dl kremfløte
2 plarer dypfryst butterdeig
Egg til pensling

 
Slik gjør du
I ovn ved 200 grader i ca 15 min.

Kok risen mør i halvparten av fiskekrafta. Bland inn krabbekjøttet, unntatt klokjøttet, og mos det hele fint i en food-processor. Spe med resten av fiskekrafta, tilsett most ansjosfilet og lake.


Smak til med salt og pepper og gi et oppkok. Tilsett fløten og avkjøl.


Fordeles i 4 ildfaste former. Kjevle butterdeigen ut til dobbel størrelse. Stikk ut fire sirkler, litt større enn omkretsen p? bollene. Pensle kantene p?suppebollene med pisket egg og klem butterdeiglokkene godt inn til kantene. Pensle deigen med egg og stek suppen til butterdeigen er gyllen og godt hevet og suppen gjennomvarm.


Server suppen med en gang den taes ut av ovnen. 1 renset krabbe med s?helt klokjøtt som mulig.
                                                                                                                               (kilde: eksportutvalget)