Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Krydderstekte kamskjell
Personer  4  |  Tilberedningstid  30 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Middels

 Dette trenger du

Text Box: Dette trenger du
6 kamskjell
3 ss olivenolje
Krydderblanding
2 ts salt
1 ts av malt sort pepper tørket timian
?ts av malt nellik og malt ingefær
?ts malt kanel
Sitronsyltet skorsonerrot
4 skorsonerrot
1 ts salt
?l vann
3 dl L-melk
1 sitron
1 ss smør
2 ss sukker
?ts frisk finhakket chili
frisk koriander
Karamellisert endive
2 endive delt i to
1 ts salt
1 l vann
1 ss sukker
3 ss smør 
 


200 g krabbekjøtt
                                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du
Åpne kamskjellene og rens dem, se www.godfisk.no/tips.
Både den hvite muskelen og rognen kan brukes. La kamskjellene ligge i kaldt vann i 15 minutter. Ta dem opp og tørk dem p? kjøkkenpapir.
Del muskelen i to horisontalt, Behold rognen hel. Sett kjølig til det skal brukes. Skrell skorsonnerøttene og kutt dem i tre like biter.
Kok opp vann, melk og salt og kok røttene i 5 minutter. Hell av vannet og hold skorsonerroten varm. Smelt smør og sukker til lys karamell.
Tilsett saft fra sitron og kok litt inn. Tilsett chili og skorsonerrot, småkok til skorsonneroten er myk og dekket av sitron-karamellen.
Karamellisert endive
Kok opp vann og salt og legg i endive og kok ?- 1 minutt. Legg endevien p?rist eller klede for ?renne av. Str?over sukker og stek endive gyllen i olje eller smør. Stek kamskjellene gyldne i smør eller olje. Ta opp skorsonneroten og kok inn sitronsirupen til tykk saus. Anrett skorsonerrot, endive og stekte kamskjell p?tallerken og fordel sitronsirupen over.Frisk koriander til pynt

(kilde: eksportutvalget for fisk)