Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Risotto med krabbe
Personer  4  |  Tilberedningstid  30 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Middels
Dette trenger du
250 g renset krabbe, helst hvitt kjøtt
2 dl risottoris
4 ss olivenolje
2 ss finhakket sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
ca 3 dl matfløte
ca 3 dl fiskekraft
80 g revet frisk parmesan
2 ss smør
2 tomater i strimler uten kjerner
2 ss finhakket basilikum
salt og hvit pepper fra kvern

 
Slik gjør du
Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk. Tilsett ris og surr videre p?middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen. Spe med fløte og kraft litt, om gangen, under omrøring. Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten p?risen. Det tar normalt 15 ?18 minutter ?koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv. Risen er ferdig når den har en ørliten r?kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt ?er den for tykk, tilsettes mer væske. Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan p?toppen.