Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75         Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Seafoodchowder
Personer  4  |  Tilberedningstid  40 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Krevende

Dette trenger du
500 g filét av torsk/ hyse
100 g rensede blåskjell ev. Tilsvarende mengde blåskjell med skall
100 g rensede reker
1 sjalottløk ev ?vanlig løk
1/2 dl olivenolje
1 hvitløkbåt
?purre
1 gulrot
50 g sellerirot
1 l god fiskekraft/buljong, ev blåskjellkraft
3 kokte poteter
1 liten boks hermetisk maiskorn eller ca 1 dl frosne
1 dl kremfløte
1 dl tørr hvitvin/eplejuice + 1 ts eddik
?dl Noilly Prat, kan sløyfes, men ta da ev ?dl vann/eplejuice
2 ts rosapepper
1 ss finhakket frisk dill
2 ts salt
1-2 ts maisennamel
noen hele krabbeklør

Slik gjør du
Finhakk sjalottløken og surr den blank i olivenolje. Tilsett hvitløk, salt, krydder og fiskekraft og kok opp.

Rens og skjær grønnsaker i terninger eller strimler og tilsett disse. Kokes ca 5 minutter. Ha i kokte poteter i terninger, og maiskorn. Tilsett hvitvin/eplejuice og Noilly Prat og kok opp.


Skjær fisken i biter og la den trekke i suppen. Rør ut maisennamelet i fløten, ha det i suppen, og kok opp. Tilsett reker og blåskjell og smak til med salt og litt pepper. Legg eventuelt noen hele blåskjell, reker og krabbeklør i hver tallerken ved servering.

(kilde: eksportutvalget for fisk)