Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 54         Faks 71 54 17 37


canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Personer  4  |  Tilberedningstid  40 minutter  |  Vanskelighetsgrad  Middels
Dette trenger du
250 g renset krabbekjøtt (helst hvitt kjøtt)
Olje/smør til steking
2 egg
1 ss majones
1 ss Dijon sennep
1 ss Worcestershire saus
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket gressløk
1 ss søt chili saus
5 loffskiver uten skorpe i sm?terninger
salt og kvernet hvit pepper
Tartarsaus:
4 ss rømme
4 ss majones
1 ss kapers
1 hardkokt egg i terninger
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket sjalottløk (småløk)
1 ts Dijon sennep
1 ts Worcestershire saus
1 ss finhakket kjørvel

Slik gjør du
Rør sammen eggene og tilsett majones, sennep, worcestershiresaus, persille, gressløk og chilisaus. Rør til en jevn saus. Bland forsiktig inn brødterninger og krabbekjøtt. Form til kaker, legg dem p? matpapir og la dem st?kaldt i minst to timer før steking. Rør sammen ingrediensene til tartarsausen og la den f?st?og trekke noen timer før bruk. Tynn ut med litt melk dersom den blir tykk. Stek krabbekakene i en blanding av smør og olje til de får gyllen og spr?overflate. Server dem med tartarsausen og en grønn salat.

(kilde:eksportutvalget for fisk)