Kongshaug Krabbe Hestøya, 6570 Smøla

Tlf 71 54 37 75        Faks 71 54 17 37

 

canada goose | canada goose jacka | parajumpers | canada goose jacka
Tips til krabbe
Personer     |  Tilberedningstid     |  Vanskelighetsgrad   

 
Slik gjør du
Krabbe er en kulinarisk godbit. I en stor krabbe er det 150 - 200 g krabbekjøtt, vanligvis nok til én person. Krabbe kan du kjøpe levende eller ferdig kokt. Kjøper du krabbe levende eller fanger den selv, bør du koke den s?fort som mulig. Kan du ikke det bør du la krabben g?i en kasse med fuktig tang eller treull og oppbevare den mørkt og kjølig uten trekk. I en slik kasse kan krabbe leve 1-2 døgn.

Koking av krabbe

Kok opp rikelig med vann og salt, 50 g salt pr liter, i et stort kokekar. Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. La krabben f? et raskt oppkok, deretter skal de bare trekke, det vil si holdes rett under kokepunktet. Koketiden for krabbe er 15-25 minutter. Den er ferdig kokt når de sm?klørne lett kan trekkes av. Ta krabben opp av kokevannet og la den ligge p?ryggen til avkjøling, dette for at kraften ikke skal renne ut. Kokt krabbe bør spises nykokt eller avkjøles og oppbevares i kjøleskap. Den bør ikke oppbevares lenger enn 1 døgn før den enten spises eller fryses.


Dypfrysing av krabbe

Krabben m?være nykokt og avkjølt før frysing. Den kan fryses hel, eller den renses helt og s?fyll krabbekjøttet tilbake i skallet. Fyllte krabbeskall pakkes i aluminiumsfolie før frysing. Krabbekjøtt pakkes lettest i plastpose før frysing.


Tining av frossen krabbe

Krabbe bør som annen frossen mat helst tines i kjøleskap. (kilde:eksportutvalget for fisk)